top of page

הרצאות

מסופר מריו ועד קלאש רויאל - על התמכרות למשחקי מחשב

 מעצבי משחקי המחשב מאוד טובים בעבודתם. הם מריצים אלפי טסטים עם מיליוני משתמשים כדי ללמוד מה עובד ומה לא – אילו צבעי רקע, פונטים ואילו צלילים יוצרים את הכי הרבה זמן שהייה מול המסך והכי פחות תסכול. תקופת הסיכון הגבוהה ביותר להתמכרות לגיימינג (משחקי מחשב) ומסכים היא גיל ההתבגרות. לילדים המבלים מעל 3 שעות ביום מאחורי מסך יש שביעות רצון נמוכה יותר מהחיים, סיכוי נמוך יותר להרגיש אמפתיה כלפי אחרים ויכולת נמוכה להמודד עם הרגשתו שלהם בצורה נכונה.

הרצאה חדשנית וחשובה ביותר על התעשייה הממכרת את המוח למשחקי מחשב ומסכים ועל הנזק הבלתי הפיך שנגרם להפתחות הפיזית של הילד לצד כלים ישומיים למניעת התמכרות וגמילה. 

בית ריק - תרבות הבילוי והפנאי של בני הנוער

השירותים שלנו:

 הרצאות לילדים ונוער

אלכוהול, סמים וסיגריות
מסכים וגלישה בטוחה

התבגרות בשעת מלחמה - חיזון החוסן הנפשי בשעת משבר

כיתות מומלצות: ז'-יב'

בני נוער עלולים לפתח תסמיני פוסט טראומה כתוצאה מחשיפה מתמשכת לאלימות או כתוצאה ממוות פתאומי של אדם קרוב.  ההרצאה עוסקת בהשפעת החשיפה לתוכן קשה (סרטוני סנאף) ברשתות החברתיות על מוחם של מתבגרים, על התפתחותם ועל רווחתם הנפשית בייחוד בעת הזאת. נבחן אילו מנגנונים במוח מגיבים לתוכן מזעזע ואילו כלים עומדים לרשותם לווסת ולנהל את השימוש שלהם ברשתות, להתמודד עם מצבי לחץ וחרדה ולחזק את תחושת החוסן הנפשי. בנוסף, נבין את הסיבה להצפת הרשתות בידיעות שקריות (פייק ניוז) ואילו כלים ניתן ליישם על מנת להבדיל בין מידע אמין למידה שקרי. 

מה הרעל שלך?
 על חומרים ממכרים ודרכי התמודדות עימם

כיתות מומלצות: ז'-יב'

המוח של מתבגר הוא כמו פרארי עם בלמים של פורד פיאסטה. התמכרויות יתחילו בגיל ההתבגרות, כשהמוח עדיין מחווט את עצמו לעולם ומושפע יותר מלחצים חברתיים. לכן, מבלי להצהיר על כך באופן גלוי, תעשיות האלכוהול, סמים, סיגריות ופורנו פונות אל בני נוער. הן יודעות שברגע שיצליחו "ללכוד" משתמש חדש, הן זוכות בלקוח להרבה שנים. 

הרצאה מרתקת, שמדברת אל בני הנוער, על הסיבות לתלות במסכים, הקשר בין רשתות חברתיות לדימוי גוף, בדידות, דיכאון ושימוש בסמים, החומרים הממכרים הרבים שנמצאים סביבם ומנסים ללכוד את תשומת ליבם, הכוח הלא מודע של לחץ חברתי וכיצד ניתן לעמוד בפניו וכיצד הם יכולים לגדול ולהיות הגרסה הטובה ביותר של עצמם ללא תלות בחומרים חיצוניים. 

מה הרעל שלך?
 על חומרים ממכרים ודרכי התמודדות עימם

כיתות מומלצות: ז'-יב'

המוח של מתבגר הוא כמו פרארי עם בלמים של פורד פיאסטה. התמכרויות יתחילו בגיל ההתבגרות, כשהמוח עדיין מחווט את עצמו לעולם ומושפע יותר מלחצים חברתיים. לכן, מבלי להצהיר על כך באופן גלוי, תעשיות האלכוהול, סמים, סיגריות ופורנו פונות אל בני נוער. הן יודעות שברגע שיצליחו "ללכוד" משתמש חדש, הן זוכות בלקוח להרבה שנים. 

הרצאה מרתקת, שמדברת אל בני הנוער, על הסיבות לתלות במסכים, הקשר בין רשתות חברתיות לדימוי גוף, בדידות, דיכאון ושימוש בסמים, החומרים הממכרים הרבים שנמצאים סביבם ומנסים ללכוד את תשומת ליבם, הכוח הלא מודע של לחץ חברתי וכיצד ניתן לעמוד בפניו וכיצד הם יכולים לגדול ולהיות הגרסה הטובה ביותר של עצמם ללא תלות בחומרים חיצוניים. 

לא הקאת לא נהנית?  
על אלכוהול וסמים אחרים

האם כל כמות של אלכוהול היא בעייתית? מה לעשות שכל החברים שותים ורק אני לא? יש גיל שזה בסדר? אבל גראס הופך אותי ליותר מרוכז. מה רע בזה?  אז למה זה חוקי? ואם אני כבר לא יכול להסתדר בלי?

הרצאה מרתקת על הסיבות לשימוש ועל הכלים להתמודדות עם לחץ חברתי ופיתוח ביטחון וחוסן אישי.

סיגריה? זה לא קול! 
על סיגריות, סיגריות אלקטרוניות ונרגילה

כיתות מומלצות: ו'-י'​

תעשיית הסיגריות יודעות שקהל היעד שלהן הוא בני נוער. טווח הגילאים הממוצע להתחלת עישון הוא 14-19 ומספיקות 2 סיגריות כדי לייצר אצל המוח המתבגר תלות לניקוטין. הסיגריות האלקטרוניות והוייפים המשווקות באופן מטעה כחלופה בריאה יוצרות בלבול בקרב בני נוער

בהרצאה חוויתית ומרתקת לומדים המשתתפים להבין שהסיבות לעישון הן לרוב לחץ חברתי ו"פוזה", שנרגילה היא לא פחות מזיקה מסיגריה, מה ההבדל בין סיגריה רגילה לסיגריה אלקטרונית, אילו חומרים מסוכנים מסתתרים בתוך הסיגריה, מה המסרים הסמויים המעודדים עישון ומועברים בסדרות ופרסומות  וכיצד מרגישים 5.5 דקות מהחיים אשר אותם מקצרת כל סיגריה.

אלכוהול. אתה לא צריך את זה

כיתות מומלצות: ח'-יב'

בקרב בני נוער אלכוהול נתפס כסם חוקי ותרבותי אשר החשיפה אליו מתרחשת בטקסים משפחתיים בגיל צעיר. בניגוד למבוגרים, בני נוער שותים כתוצאה מלחץ חברתי, תדמית ובמטרה להשתכר וזאת בתקופה בה המוח שלהם רגיש יותר להשפעות הקצרות וארוכות הטווח של האלכוהול. 

בהרצאה לומדים המשתתפים ממה מורכב אלכוהול, מה הסיכונים הייחודים שיש לו על מוח מתבגר, כיצד משפיע לחץ חברתי על שתייה, מה הקשר בין רשתות חברתיות לשתיית אלכוהול, מדוע נוצרת תלות בין הנאה לאלכוהול, מהי שתיה מבוקרת, מהו אלכוהול מזוייף וכיצד ניתן לקבל החלטות נכונות יותר בבילוי. 

קנאביס (גראס) - זה לא סתם פרח

כיתות מומלצות: ט'-יב'

העלייה הדרמטית בשנים האחרונות בשימוש במריחואנה בקרב בני נוער נובעת ממסרים המועברים במדיה וברשתות החברתיות, שיח מטעה על ליגליזציה, קלות ובטיחות הגישה לסם ואי הבנה לגבי ההשפעות הקשות והייחודיות שיש לקנאביס על מוח של מתבגר בניגוד למוח שסיים את התפתחותו (לאחר גיל 25).

הרצאה נוגעת וחשובה על הקנאביס ונגזרותיו, הסיבות לשימוש בו, המסרים המבלבלים מהסביבה, השפעות הסם ונזקיו למתבגרים, כיצד נוצרת תלות בשימוש, למה מתכוון החוק ב - "אי הפללה", מתי תהיה בישראל ליגליזציה ומה זה אומר ומתן כלים להתמודדות עם לחצים חברתיים המעודדים שימוש בסם. 

שיכורים על ההגה - על אלכוהול ונהיגה

כיתות מומלצות: יא'-יב'

למה נהיגה תחת השפעת אלכוהול היא גורם סיכון מרכזי לתאונות דרכים בקרב בני נוער וצעירים? איך יכולה גם כמות מזערית של משקה לפגוע בכישורי הנהיגה? אילו השפעות יש לאלכוהול על הנהיגה? מה אומר החוק לגבי נהגים צעירים? כיצד לבחור נהג תורן?

הרצאת חובה רגע לפני שבני נוער מקבלים רישיון נהיגה בה הם נחשפים לסיפורי מקרה של צעירים בגילם אשר שתו ונהגו, לומדים על ההשפעות הייחודיות שיש לאלכוהול על מוח מתפתח ועל נהיגה ורוכשים כלים כיצד לשמור על עצמם וחבריהם מאחורי ההגה.

לכודים ברשת - על גלישה בטוחה ותלות במסכים

כיתות מומלצות: ד'-יב' 

ישראל ממוקמת במקום ראשון באירופה בהתמכרות של ילדים לאינטרנט. מתבגר ממוצע מקבל 1,300 הודעות ווטסאפ ביום (ועוד כמה מאות באינסטגרם ובטיקטוק) ומבלה בין 5-7 שעות מאחורי מסך. גלישה ברשתות החברתיות מעלה משמעותית את הסיכון לאלימות מינית ושימוש בסמים ואלכוהול ומעלה את רמות הבדידות, החרדה והדיכאון. בעידן האינסטגרם והטיק טוק עלה שיעור הפרעות האכילה אצל בנות ושיעור הילדים המנסים לפגוע בעצמם כתוצאה מבריונות ושיימינג ברשת.

הרצאת השנה על התמכרות לאינטרנט והשפעת המסכים ​והרשתות החברתיות על דימוי גוף, חמלה ואמפתיה, רמות הבדידות, הדיכאון והחרדה. באמצעות דוגמאות מעולם המתבגרים מומחשים המחירים שאנחנו משלמים על שיטוט ממושך מדי ברשת ואילו כלים עומדים לרשותנו כדי לחיות חיים טובים ומאוזנים יותר לצד הטכנולוגיה ולא בשליטתה.

זה פייק! - על אמת ושקר ברשת

כיתות מומלצות: ד'-יב'

כעס וזעם מתפשטים מהר יותר ברשת ולרוב מתודלקים ע"י מידע מוטעה שמטרתו לייצר שיתופים. ככל שהטכנולוגיה הופכת להיות מורכבת יותר נהיה קשה יותר להבדיל בין תמונות וסרטים אמיתיים וערוכים לצד מידע אמין ומידע שקרי. 

מידע מוטעה ישותף במהירות גבוהה פי 10 ממידע אמיתי וכך הוא נתפס אמין אף יותר. 

בהרצאה, באמצעות מגוון סיפורים ודוגמאות מהיום יום (מותאמות גיל), לומדים המשתתפים על סוגי הפייק ניוז הקיימים, מה מטרות המפיצים אותו, איך הבינה המלאכותית ׁׁ(AI)  טרפה עוד יותר את הקלפים, כיצד לעשות שימוש נכון בכלים כמו מידג'רני, GPT,  ודאלי, והכי חשוב - כלים לזיהוי אמת ושקר במדיה. 

מטטריס ועד פורטנייט - על התמכרות למשחקי מחשב

כיתות מומלצות: ד'-י'

מעצבי משחקי המחשב טובים מאוד בעבודתם. הם מריצים אלפי טסטים על מיליוני משתמשים כדי ללמוד מה עובד ומה לא - אילו צבעי רקע, פונטים וצלילים יוצרים את הכי הרבה זמן שהייה מול המסך והכי פחות תסכול של המשתמש. תקופת הסיכון הגבוהה ביותר להתמכרות לגיימינג (משחקי מחשב און-ליין) ומסכים היא גיל ההתבגרות. גיימרים בגילאי 10-15 אשר שיחקו יותר מ - 3 שעות ביום דיווחו על שביעות רצון נמוכה יותר מהחיים, יכולת נמוכה יותר להרגיש אמפתיה לאחרים, ויכולת נמוכה להתמודד עם הרגשות שלהם בצורה ראויה. 

 

הרצאה חדשנית ומרתקת על התעשייה הממכרת את המוח למשחקי מחשב ומסכים ועל הנזק הבלתי הפיך שנגרם להתפתחות המוח המתבגר. בהרצאה ניתנים כלים יישומיים למניעת תלות והמלצות על משחקי מחשב מותאמים.

מיניות בריאה וחיובית

כיתות מומלצות: ז'-יב' (מומלץ להפריד בין בנים לבנות)

חשיפה לתכנים מיניים מתחילה מיום שיש לילד גישה חופשית לאינטרנט. הפורנו הפך לכרטיס הכניסה של מתבגרים לעולם המין והמיניות וכך מפתחים ילדים ובני נוער תפיסות מיניות שגויות ומבלבלות.

הרצאה על השינויים הפיזיולוגיים והרגשיים שעובר המתבגר, איך הרשתות החברתיות משפיעות על דימוי הגוף שלנו, ההבדל בין הטרדה לחיזור, בין הסכמה לרצון, סטריאוטיפיים מגדריים כפי שהם מופיעים בסדרות טלויזיה, יוטיוב ושירים, מהי אינטימיות ואהבה ומה השיקולים לקיום יחסי מין, כיצד פורנו משפיע על המוח, האם הוא ממכר ולמה הוא משבש את הציפיות שלנו מהמציאות.

מחוברים 
 על אהבה ומערכות יחסים

כיתות מומלצות: ט'-יב'

איך "להתחיל" ולהראות עניין? כמה פעמים אפשר להציע לפני שזה נהיה מטריד? באינסטגרם ופנים אל פנים זה אותו דבר? איך להגיד לא? איך הייתי רוצה שיתחילו איתי? איך יוצאים מהפרנדזון? למי ואיך לשלוח תמונה סקסית? מי אמור לשלם בדייט הראשון? איך לזהות מטרידנים באינסטגרם? איך להבדיל בין אהבה, קנאה ורכושנות? איך לריב ולהישאר בחיים? מה זה קשר בריא? מתי קשר הופך ללא בריא ומתי צריך להיפרד? איך להתמודד עם פרידה?

כל התשובות לכל השאלות שמטרידות בני נוער על אהבה ומערכות יחסים

סקס
בואו נדבר על זה

מין אוראלי זה סקס?

ואם זה עם בגדים?

ואם לא גמרנו?

איך יודעים שמוכנים לקיים יחסי מין?

יש גיל ש"צריך" לעשות את זה?

מי תרצה אותי בלי ניסיון?

ואם התאהבתי בחניכה שלי בצופים?

זה שונה אצל להט"בים?

שיניתי את דעתי באמצע – איך להגיד את זה? פורנו זה רק רע?

הפעם הראשונה אמורה לכאוב?

באיזה אמצעי מניעה כדאי להשתמש?

מה לעשות אם משהו ישתבש?

הרצאה שנותנת את כל התשובות לכל השאלות שמטרידות היום בני נוער בנושא קיום יחסי מין

חיזור אלים וזוגיות בריאה

כיתות מומלצות: ח'-יב' 

זוגיות בריאה, גם בגיל ההתבגרות, מורכבת מאמון, כנות, כבוד, שוויון ונכונות להתפשר. מערכות יחסים אלימות קיימות גם בקרב מתבגרים ועשויות להכיל אלימות פיזית, רגשית ו/או מינית.

על רקע ריבוי מקרי האלימות כלפי נשים, יש ללמד בני נוער מגיל צעיר לזהות סימנים מקדימים לקשר אלים.

הרצאה על מערכות יחסים, התאהבות ואהבה, כיצד מתעצבות הציפיות שלנו, אלימות מקוונת, קנאה בקשר, חיזור והטרדה, הסכמה מול רצון, קוים אדומים ונורות אזהרה, איך "מתחילים" ומראים עניין, מי "צריך" לשלם על מי בדייט הראשון, שלבים בהתפתחות של קשר, התמודדות עם פרידה, סטריאוטיפים מגדריים בזוגיות, בשלות לקיום יחסי מין ותפקידם של העומדים מהצד בקשר אלים.

בהרצאה ניתנים כלים פרקטיים לזיהוי סימנים מקדימים להתנהגות של שליטה, השפלה ואלימות ודרכי התמודדות להבעת רגשות ומחשבות, התנהגות אסרטיביות, סיום הקשר ופניה לעזרה במידת הצורך.

מה ההבדל בין פורנו למציאות?

כיתות מומלצות: ח'-יב' 

מחקרים מראים ש - 90% מהנערים צופים בפורנו על בסיס שבועי ו - 30% מהבנות. הפורנו הפך לכרטיס הכניסה של בני נוער לעולם המין והמיניות, יוצר תלות ומשבש את תפיסתם לגבי מיניות בריאה, זוגיות ויחסי מין. 

בהרצאה נחשפים המשתתפים למרחב הפורנוגרפי שקיים לא רק בסרטי פורנו, לומדים על הפער בין המיתוסים בפורנו למציאות, איך צפייה בפורנו משבשת את הציפיות שלנו מהמציאות, האם יש כזה דבר "התמכרות לפורנו"?   מה קורה על סט הצילומים כאשר המצלמה נכבית, האם יש כזה דבר "פורנו מוסרי"? ואיך ניתן להימנע או לצמצם צפייה בפורנו ולהתחבר מחדש לעצמי ולדמיון. 

להסתכל במראה ולאהוב את עצמך

כיתות מומלצות: ח'-יב' 

איך נולד המושג "דימוי גוף"? איך אנחנו מחליטים מה אנחנו אוהבים בגוף שלנו ומה לא? מי מרוויח ומי מפסיד כשאנחנו לא אוהבים את הגוף שלנו? למה אינסטגרם גורם לנו להרגיש פחות טוב עם עצמנו? מתי הרשתות החברתיות גורמות לנו סבל מיותר ואיך יוצאים מהמלכודת הזאת? להוריד שיערות - כן או לא? דיאטות ברשת - מתכון לאושר או דיכאון?  

בעידן של לייקים ואימג'ים יותר ויותר מתבגרים סובלים מדימוי גוף נמוך והפרעות אכילה. לצד הבנת הגורמים המשפיעים על דימוי גוף מקבלים המשתתפים כלים לפיתוח ביטחון עצמי ודימוי גוף בריא וחיובי. 

החיים בורוד - על זהות ונטייה מינית

כיתות מומלצות: ח'-יב'

מהי הומופוביה? מדוע היא מתרחשת וכיצד היא מתבטאת? מה המחיר אשר משלם מתבגר על חיים "בתוך הארון"? מה ההבדל בין נטייה מינית לזהות מינית? כיצד מתפתחת הנטייה המינית? למה קשה לנו לקבל את זה? מה חווים הורים לילד להט"ב?

 

הרצאה חשובה המשלבת סיפור אישי על דעות קדומות וסטריאוטיפים, התפתחות התרבות ההומו-לסבית, היחס והמחירים שמשלמים מתבגרים על נטייתם המינית, שלבים בהתפתחות הנטייה המינית וכיצד חברים, הורים ואנשי מקצוע יכולים ללוות ולתמוך.

גם אתה יכול להיות מנהיג - על מנהיגות חיובית של נוער

כיתות מומלצות: ז'-יב'

בני נוער מתמודדים עם אתגרים, פיתויים ולחצים רבים אשר עלולים לייצר חוסר מוטיבציה ונטייה להשפעות של לחץ חברתי שלילי המובילים לפגיעה בלימודים, התנהגויות סיכוניות ושימוש באלכוהול וסמים אחרים. בתקופה זאת חשוב לחזק את תחושת האחריות האישית והקבוצתית, יכולות הבחירה והכלים העומדים לרשותם לקבלת החלטות נכונה במציאות משתנה ומבלבלת.

הרצאה מעוררת השראה הסוקרת את סיפוריהם של מנהיגים ואנשים משפיעים כדוגמת דפני ליף, יונתן דנילוביץ', נטע ברזילי, רוזה פרקס, עדי אלטשולר, בנקסי, ועוד. דרך הסיפורים ובחינה של מחקרים על הובלה והשפעה לומדים המשתתפים לזהות עקרונות והתנהגויות למנהיגות אישית וחברתית מופתית. 

מיניות, זוגיות ופורנו
מנהיגות
bottom of page