top of page

סנדאות

השירותים שלנו:

 סדנאות לילדים ונוער

התמכרות למסכים, בריונות ברשת, שיימינג ואלימות

לכודים ברשת

ישראל נמצא במקום חמישי בעולם (וראשון באירופה) בהתמכרות של בני נוער לאינטרנט. יש לכך השפעה על רמת הבדידות, הריקנות והדיכאון, שעות השינה, קשב וריכוז, מיומנויות קוגנטיביות ועוד. 

1/3 עד 1/2 מהילדים סובלים מבריונות ושיימינג ברשת (חרמות, הטרדות, התעלמות, השמצות ואיומים). 

המניעים של התוקף הם לרוב פופולריות ומקובלות והסיכון שלו לעסוק בעבריינות כשיגדל, גדל. הקורבן לא מוגן בשום מקום, הוא נמצא במתקפה 24/7 וסובל מבדידות, לחץ ודיכאון. 

לצידם עומדים מן הצד ילדים רבים שחשופים למתרחש ולעיתים מעדיפים להמשיך לשתף ולתרום לפגיעה.

במפגשים, באמצעות סרטונים, דמיון מודרך, דוגמאות ותרגילים, לומדים המשתתפים על משמעות ההתמכרות למסכים,  מהי בריונות והמחיר שהיא גובה, כיצד לגלות הבנה ואמפתיה, תפקידם כעדים למצבי אלימות ותוקפנות ברשת, היתרונות והחסרונות ברשתות והמשחקים המובילים (ווטסאפ, טיק טוק, אינסטגרם, בראול סטארס ועוד) כיצד לנהל בצורה טובה יותר את זמן המסך ואיך לשמור על פרטיות ולהישמר מסכנות

מפגשים נוספים בנושא

זה פייק! - על אמת ושקר במדיה

פייקניוז הוא מידע שמטרתו להטעות. כעס וזעם מתפשטים מהר יותר ברשת ולרוב מתודלקים ע"י מידע מוטעה שמטרתו לייצר שיתופים. ככל שהטכנולוגיה הופכת להיות מורכבת יותר נהיה קשה להבדיל בין תמונות וסרטים אמיתיים וערוכים לצד מידע אמין ומידע שקר 

מידע מוטעה ישותף במהירות גבוהה פי 10 ממידע אמיתי וכך הוא נתפס אמין אף יותר. 

בסדנה, באמצעות למידה התנסותית המבוססת על דוגמאות מהיום יום, לומדים המשתתפים על סוגי הפייק ניוז הקיימים, המטרות של המפיצים אותו והכי חשוב -רוכשים כלים לזיהוי אמת ושקר במדיה. 

הקשבה ואמפתיה

 המפגש מסייע להכיר באכזריות אשר תקשורת ברשת מוציאה מאיתנו, משמעות הכאב הנגרם לאחרים כתוצאה מהתעלמות, השמצה, שיימינג וחרמות וההקצנה שנגרמת במעשים כתוצאה מההתרגלות לסבל שלנו ושל האחר. 

בין הלשנה לדיווח

מטרות המפגש לייצר סביבה המאפשרת דיווח במצבי סיכון ומצוקה ולחשוף את הילדים לדרכי הדיווח השונות

סכסוכים וקונפליקטים

מטרות המפגש לסייע בהבנת הסיבות להחרפת קונפליקטים וריבים ברשת ודרכי מניעה וגישור במצבי קונפליקט

כוחה של קבוצה

המפגש עוסק בהבנת הכוחות הפועלים בקבוצה, כיצד ניתן להימנע מלהיגרר אחר לחצים חברתיים שליליים וליצר כוח קבוצתי חיובי שיעמוד מולם 

אף אחד לא מדבר איתי

המפגש מעלה למודעות את הפגיעה הקשה שיש בחרם והשפלה, היבטים חוקיים בנושא וכלים להימנע מלהיגרר אחרי המובילים השליליים

איפה כולם

חצי מהילדים סובלים מאלימות חברתית. אחד מכל חמישה סובל מאלימות פיזית. לצד הבריון והקורבן יש עדים רבים אשר נמנעים מתגובה. 

הסדנה מסייעת לילדים לזהות מובילים חיוביים בקבוצה ואת ההתנהגויות שמאפיינות אותם, מה ההבדל בין דיווח להלשנה, כיצד ניתן להתגבר על "אפקט העומד מהצד" ואיך ניתן להתערב ועדיין לשמור על עצמי

 

לא יכול בלי זה - התמכרות למסכים

המפגש מתמקד בהבנת מנגנון ההתמכרות, הסיבות, המחירים, החשש מהחמצה (FOMO) וכיצד ניתן לנהל את זמן המסך בצורה מיטבית

לא כולם צריכים לדעת

מטרות המפגש לסייע בשמירה על פרטיות ברשת ומודעות לסיכונים וסכנות

אלכוהול, סיגריות, גראס וסמים אחרים

מריחאונה וסמים אחרים

25% מבני הנוער התנסו במריחואנה. המסרים במדיה וברשתות החברתיות מציגים תרבות שוחרת גראס, השיח על ליגליזציה וקלות ההשגה מייצרת בלבול בקרב מתבגרים לגבי השפעותיו השליליות של גראס (קנאביס, מריחאונה, חום, ירוק) על המוח המתפתח של המתבגר.

בסדנה נחשפים המשתתפים למנגנון ההתמכרות הנפשית, להשפעות השליליות שיש למריחואנה (קנאביס) על מוח של מתבגר, הסיבות לשימוש וכיצד ניתן לחוות הנאה ללא תלות בחומרים חיצוניים.

אלכוהול, אתה לא צריך את זה

לרוב בני נוער שותים בגלל לחץ חברתי, "פוזה" והרצון "לדפוק ת'ראש" ("לא הקאת לא נהנית")

באמצעות שאילת שאלות, תרגילים התנסותיים, סיפורי מקרה וסרטים מעלה הסדנה למודעות את הסיבות והלחצים החיצוניים הקיימים לשתייה, הנזקים הייחודים שיש לאלכוהול על מוח מתפתח, הסכנות ומקנה כלים פרקטיים לקבלת החלטות נכונה בזמן בילוי ובמצבים סיכוניים.

שיכורים על ההגה - על אלכוהול ונהיגה

למה נהיגה תחת השפעת אלכוהול היא גורם סיכון מרכזי לתאונות דרכים בקרב בני נוער  וצעירים? איך יכולה גם כמות מזערית לפגוע בכישורי הנהיגה? אילו השפעות יש לאלכוהול על הנהיגה? מה אומר החוק לגבי נהגים צעירים? כיצד לבחור נהג תורן?

סדנת חובה רגע לפני שבני נוער מקבלים את רישיון הנהיגה. בסדנה מנתחים המשתתפים סיפורי מקרה של נהיגה בשכרות, מתנסים בהשפעות האלכוהול על הנהיגה (באמצעות משקפי סימולציה) ולומדים על המשמעות של שתיה מבוקרת ובחירת נהג תורן

רק שתי סיגריות

רק שתי סיגריות ברצף נדרשות כדי למכר את המוח של מתבגר לניקוטין. גם תעשיית הסיגריות יודעת זאת. 

בסדנה נחשפים המשתתפים למניעים הכלכליים של תעשיית הסיגריות, דרכי הפרסום הסמוי, הסיבות לעישון, החומרים המרכיבים סיגריות וכיצד מרגישים 5.5 דקות, זמן החיים המתקצר עם כל עישון של סיגריה. בשנים האחרונות יצאו לשוק וייפים וסיגריות אלקטרוניות אשר יוצרו בלבול רב בקרב ילדים לגבי הנזק שלהם. בנוסף, רוכשים המשתתפים כלים להתמודדות עם לחץ חברתי המופעל עליהם להתנסות בעישון. 

אלכוהול, סיגריות גראס
גירים

מיניות בריאה וחשיפה לפורנו

מיניות הינה האופן שבו הג'נדר שלנו והנטייה המינית שלנו משפיעים על האופן בו אנחנו מתנהגים בעולם והאופן שבו העולם מתנהג אלינו.

מיניות בריאה היא כאשר יש לנו עמדה טובה וחיובית כלפי עצמנו והשימוש בה היא הבסיס למערכות היחסים שלנו ולבחירות שאנחנו עושים בחיים.

במפגשים, באמצעות למידה התנסותית וחוויתית ושאילת שאלות מגבשים הילדים את תפיסת המיניות שלהם.

הנושאים בהם עוסקים המפגשים:

  1. מאפייני גיל ההתבגרות: גופני, שכלי, רגשי, חברתי

  2. מיניות כתפיסת עולם

  3. התמודדות עם בריונות ואלימות ברשת

  4. סטריאוטיפיים מגדריים

  5. חיזור לגיטימי ולא לגיטימי

  6. אהבה ומערכות יחסים

  7. תקשורת זוגית

  8. דימוי גוף ואהבת הגוף

  9. שיקולים לקיום יחסי מין

  10. מיניות ושיימינג ברשתות החברתיות

  11. פורנוגרפיה והשלכותיה

  12. אמצעי מניעה ומחלות מין

  13. לחץ חברתי והתנהגויות סיכוניות

  14. להטב"קים והומופוביה

  15. מה בין הסכמה לרצון

מיניות, פורנו, להט"ב

המגפה הכחולה - על חשיפה לפורנו בגיל הילדות

תעשיית הפורנו הינה כרטיס הכניסה של ילדים כבר מגילאי יסודי לעולם המין והמיניות. הפורנו הוא מין אלים, קבוצתי, מין שמחפיץ את האישה וממכר. 9 מכל 10 מתבגרים צופים בפורנו קשה על בסיס יומיומי ומתקשים לקיים יחסים זוגיים בריאים

בסדנה לומדים המשתתפים על תעשיית המין, מטרותיה, אופן פעולה וההשפעות ההרסניות שיש לחשיפה אינטנסיבית לפורנו על המוח ועל איכות החיים

חיזור אלים וזוגיות בריאה - נורות אדומות בקשר

.על רקע ריבוי מקרי האלימות כלפי נשים, יש ללמד בני נוער מגיל צעיר לזהות סימנים מקדימים לקשר אלים.

בסדנה לומדים המשתתפים על השלבים בהתפתחות של קשר זוגי ומהם ציפיות מגדריות סטראוטיפיות, מזהים כיצד מתעצבות הציפיות שלנו בזוגיות ומתרגלים באמצעות סיפורי מקרה וסימולציות: כיצד מביעים מחשבות ורגשות, איך מנהלים קונפליקטים בקשר, מהי התנהגות אסרטיבית, כיצד לזהות נורות אזהרה של אלימות רגשית, פיזית ומינית. בנוסף מקבלים המשתתפים כלים להתמודדות עם סימני מקדימים של חיזור אלים ופרידה

החיים בורוד - להט"בים וזהות מינית

 הבדידות בלהיות שונה מתעצמת ומתעצבת בגיל ההתבגרות. בני נוער רבים מתלבטים בנטייתם המינית וחווים הדרה והצקות מצד חבריהם לשכבה ומהחברה בכלל. 

בסדנה מבררים הילדים את עמדותיהם בנושא קבלת האחר, לומדים על התפתחות הנטייה והזהות המינית ונחשפים למשמעויות של הדרה ודחיה חברתית

משחקי מגדר

באמצעות התנסות במשחקים, התנהגויות ושפה הנתפסת כמגדרית בוחנים הילדים את עמדותיהם בנושא תפקידים מגדריים, חופש בחירה ואמונות מגבילות

מנהיגות, שינוי, פיתוח אישי וקבלת החלטות

מנהיגות, מעברים, קבלת החלטות


תמונת עתיד
בעת הזאת בני נוער חשים יותר בדידות, דיכאון, חרדה וריקנות
בסדנה חווייתית המבוססת על תפיסתו של ויקטור פרנקל מגלים המשתתפים איך לבנות תמונת עתיד לשנה הקרובה ואיך להציב יעדים ומטרות ורוכשים כלים פרקטיים לתיעדוף וניהול זמן על מנת לממש את שאיפותיהם ומטרותיהם גם במצבים של מציאות לא רצויה

החוזקות שבי

כדי לסייע לילדים להצליח ולהצטיין, עלינו ללמד אותם להיות מומחים בגילוי והפעלה של החוזקות הגלומות בהם. לקראת המפגש ממלא כל ילד שאלון חוזקות מקיף ובמפגש מקבל אפיון של חוזקותיו, לומד להשתמש בהם, לנפץ אמונות מגבילות, לרסן את החולשות ולבסס הרגלים חזקים. 

מה מגביל אותי?

אמונות מגבילות הן מחשבות ותפיסות עולם (פרדיגמות) אשר מעכבות התקדמות והשגת מטרות ("אני לא מספיק טוב", "אני עצלן", "אני לא שווה", "אף אחד לא ירצה אותי", "אין לי סיכוי בחמש יחידות" ועוד)

בסדנה, באמצעות התנסויות והדגמות לומדים המשתתפים מהי אמונה מגבילה, מזהים את האמונות המגבילות אותם בהשגת מטרותיהם ומתרגלים כלים מעולם הפסיכולוגיה ההתנהגותית (CBT, ACTׂׂ) כדי לפרוץ אמונות מגבילות, לצאת מאזור הנוחות ולהתמודד עם אתגרים לימודיים, חברתיים ורגשיים.

מי הזיז את הגבינה שלי

סדנה בנושא שינוי ומעברים המתאימה כהכנה למעבר לחטיבות הביניים, תיכון, צבא ושינויים כללים בחיים. באמצעות למידה התנסותית וחוויתית מזהים הילדים דפוסים ודרכי התמודדות עם מצבי שינוי, על החוזקות שלהם והשלבים המרכיבים התמודדות מוצלחת עם שינוי ומעבר. בסדנה רוכשים הילדים כלים להתמודדות עם האתגרים הצפויים במעבר.

מנהיגות מגשרת

1-6 מפגשים לטיפוח יכולות מנהיגות, אחריות אישית וחברתית והיכולת להוביל שינוי ממשי בקרב קבוצת השווים. במפגשים לומדים הילדים לטפל בקונפליקטים וסכסוכים, יצירת הידברות ולימוד מיומנויות של שיח מתקדם

קבלת החלטות

גיל ההתבגרות הוא גיל קריטי בו מתעצבים דפוסי קבלת ההחלטות. לצד הצורך לקבל החלטות משמעותיות מופעלים על הילד לחצים חברתיים ולחצי השתייכות כבדים. בסדנה, באמצעות מגוון התנסויות וסימולציות, לצד שאלון לזיהוי דפוסי קבלת החלטות, לומדים המשתתפים על ההטיות המתרחשות במוח בעת קבלת החלטות ולומדים מודל פשוט ופרקטי לקבלת החלטות נכונה בבילוי ובחיים. 

המשפט

על בסיס אירוע אמיתי, לפי נושא נבחר (בריונות, אינטרנט, סמים, מיניות ועוד), לומדים המשתתפים את הנושא, מכינים עדים, טוענים טיעונים ומביימים משפט שבסופו הכרעה. הפעילות מאפשרת הבהרת ערכים, שיפור הקשבה ומיומנויות, ניסוח טיעון ולאחר הכרעת הדין - עיסוק בהיבט הערכי של הנושא. 

פסטיבל סרטים

יום שיא שכבתי בנושא נבחר (מסכים, בריונות ברשת, שיימינג, רשתות חברתיות, שתיית אלכוהול, תרבות בילוי, סמים, נהיגה, מנהיגות והובלה ועוד) המייצר חיבור אישי ורגשי חזק של המשתתפים עם הנושא על ידי עיסוק בו, מתן ביטוי לסיפורים אישיים, הצגתם ועיבודם.

היום מתחיל בסדנת מידע קצרה בנושא וממשיך בחלוקת הכיתה לצוותים, כתיבה מונחית של תסריט קצר (2.5-3 דקות), צילום ועריכה – והכל באמצעות אייפדים.  מס' ימים לאחר מכן מקיימים פסטביל סרטים חגיגי עם אפשרות להשתתפות ההורים.

פעילויות שיא

פעילויות שיא וקונספטים מיוחדים

bottom of page